05/07/2024 11:00:00 - 05/07/2024 14:00:00



Στις 5 Ιουλίου 2024, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τον 7ο γύρο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων της δράσης «Ψηφιακή Ευρώπη», σε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης και αναζήτησης συνεργατών.

Η δράση «Ψηφιακή Ευρώπη» προάγει τις ψηφιακές δεξιότητες μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων και αυτόνομων ενοτήτων που εστιάζουν σε βασικούς ψηφιακούς τομείς. Η πρόσκληση του 2023 έδωσε έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τα δεδομένα, το υπολογιστικό νέφος και το IoT, ενώ η πρόσκληση του 2024 επεκτείνεται στους εικονικούς κόσμους, την υπολογιστική αιχμής, την κβαντική υπολογιστική, τη φωτονική και τη ρομποτική. Επιπλέον, στοχεύει σε προηγμένες πράσινες ψηφιακές δεξιότητες, σε τομείς όπως η γεωργία, οι μεταφορές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η δημόσια διοίκηση. Επιπροσθέτως, λόγω της υψηλής ζήτησης και των περιορισμένων εκπαιδευτικών προσφορών, η πρόσκληση προωθεί τη διεθνή συνεργασία και υποστηρίζει οικονομικά τους φοιτητές, ιδιαίτερα τις γυναίκες.

Στόχος της πρόσκλησης για το θέμα αυτό, είναι να στηρίξει αφενός την αριστεία στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθιστώντας τα παγκόσμιους ηγέτες στην κατάρτιση ειδικών του μέλλοντος στον τομέα των ψηφιακών, και αφετέρου να αυξήσει την ικανότητα της εκπαιδευτικής προσφοράς στις προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες. Η ενέργεια αυτή θα οδηγήσει στην ανάπτυξη δυναμικών ψηφιακών εκπαιδευτικών οικοσυστημάτων, όπου τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι καινοτόμοι εταίροι της βιομηχανίας και της έρευνας θα συνεργάζονται για την προσέλκυση και διατήρηση των καλύτερων ταλέντων παγκοσμίως.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανοίξει τη νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τις Προηγμένες Ψηφιακές Δεξιότητες στις 4 Ιουλίου 2024, με συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη πύλη χρηματοδότησης και υποβολής προσφορών.

Είστε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, φορέας της βιομηχανίας ή κέντρο έρευνας και αριστείας; Εγγραφείτε τώρα για να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης και αναζήτησης συνεργατών που θα προβληθεί στις 5 Ιουλίου 2024 στις 11:00πμ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και να βρείτε εταίρους.

Σκέφτεστε να υποβάλετε αίτηση για τη νέα πρόσκληση και θα θέλατε να παρουσιάσετε την ιδέα του έργου σας κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης; Με τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής μπορείτε να εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας. Μόνο οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τον οργανισμό τους.

Ημερήσια διάταξη 

11:00 — 11.05: Καλωσόρισμα και εισαγωγή & ημερήσια διάταξη και διαδικασία ερωτήσεων (HaDEA)
11:05 — 11:20: DIGITAL-2024-ADVANCED-DIGITAL-07-KEYCAPACITY (DG CNECT)
11:20 — 11:30: Ενότητα ερωτήσεων και απαντήσεων
11:30 — 12:10: DIGITAL-2024-ADVANCED-DIGITAL-07-KEYCAPACITY – Γενική παρουσίαση της διαδικασίας αίτησης και αξιολόγησης από την HaDEA + Οργανωτική καταχώριση, αριθμοί PIC για την αίτηση y REA
12:10 — 12:20: Ενότητα ερωτήσεων και απαντήσεων
12:20 — 12:40: DIGITAL-2024-ADVANCED-DIGITAL-07-KEYCAPACITY ΚΑΤ’ ΑΠΟΚΟΠΗ ΠΟΣΟ:
                         – Τι είναι το κατ’ αποκοπή ποσό και πως να υποβάλετε μια πρόταση κατ’ αποκοπή  ποσού; Από την HaDEA

                         – Σημαντικά σημεία σχετικά με την υποβολή πρότασης κατ’ αποκοπή ποσού
12:40 — 12:50: Ενότητα ερωτήσεων και απαντήσεων 
12.50 έως τις 14.00: Ολοκλήρωση της ενημερωτικής εκδήλωσης και έναρξη των συνεδριών αναζήτησης συνεργατών, για πιθανούς υποψηφίους σε όλα τα θέματα

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ιδέες για προτάσεις, καθώς και να αναζητήσουν εταίρους. Εγγραφείτε τώρα για να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή εκδήλωση!

© Ευρωπαϊκή Επιτροπή 2024

Αναδημοσίευση κειμένου: DIGITAL Europe Programme 7th Call on Advanced Digital Skills: Info Day & pitching event

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Organization
Digital skill level
  • Intermediate
  • Advanced
  • Digital Expert
Digital technology / specialisation
  • Digital skills
Event setting
  • Virtual Live
Country
  • European Union
Industry - Field of Education and Training
  • Generic programmes and qualifications not further defined
Target audience
  • Digital skills for the labour force.
  • Digital skills for ICT professionals and other digital experts.
  • Digital skills in education.
  • Digital skills for all
Target language
  • English
Type of initiative
  • EU institutional initiative
Διαβάσετε περισσότερα