Αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, επίλυση προβλημάτων αλλά και η ηγεσία στην ψηφιακή εποχή είναι η θεματολογία της πρώτης ενότητας της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας της Google για τον Δημόσιο Τομέα.

Εκπαίδευση σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεκίνησαν ήδη 500 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, με στόχο την εξοικείωσή τους με αυτή και την ενίσχυση των γνώσεων τους. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με τίτλο «Al for All», πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Google και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) και αποτελεί μόνο την αρχή ενός προγράμματος που θα επεκταθεί από τον Σεπτέμβριο σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα.

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Google, περιλαμβάνει  τρεις ημερίδες από εξειδικευμένους και έμπειρους εκπαιδευτές της Google. Οι δύο από αυτές θα απευθύνονται στους δημόσιους υπαλλήλους συνολικά και ξεδιπλώνονται μέσα από τις θεματικές ενότητες «Ενισχύστε την Παραγωγικότητά σας με την Τεχνητή Νοημοσύνη (Al)» και «Μέθοδοι επίλυσης Προβλημάτων». Η τρίτη ημερίδα, με θέμα «Ηγεσία για την Ψηφιακή Εποχή» αφορά στελέχη που έχουν θέσεις ευθύνης στον δημόσιο τομέα.

Η συνεργασία της Google με το Υπουργείο Εσωτερικών, που είναι μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας αναφορικά με την εκπαίδευση σε θέματα ΑΙ στην Ελλάδα (AI Skilling Initiative in Greece) και ανακοινώθηκε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στοχεύει στην επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης καθώς και στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, προσβάσιμων σε όλους, ενώ, το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας Grow with Google. Αφορμή για αυτό το πρόγραμμα ήταν η οικονομική έκθεση που διεξήγαγε η Implement Consulting Group για λογαριασμό της εταιρείας, η οποία κατέγραψε ότι η εκτενής υιοθέτηση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (Generative AI) έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το ετήσιο ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 10-12 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Πρόκειται για μια συνεισφορά που θα αποτυπωθεί σε περίπου δέκα χρόνια από τώρα, όταν η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να έχει ενσωματωθεί πλήρως στην παραγωγική διαδικασία και οικονομία.

Αναδημοσίευση σχετικού Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence)
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα