Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΟΠΕ με τον ECO (European Cancer Organization) πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα TRANSiTION που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες κλινικών και μη κλινικών επαγγελματιών (health managers) στον τομέα της υγείας, με έμφαση στην Ογκολογία.

Καθώς η ζήτηση για ψηφιακό εγγραμματισμό (digital literacy) στη φροντίδα υγείας αυξάνεται συνεχώς, η ανάγκη για ειδικευμένους εκπαιδευτές που μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματικά αυτές τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες και να προωθήσουν τον ψηφιακό εγγραμματισμό δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Το πρόγραμμά Κατάρτισης Εκπαιδευτών έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την τεχνογνωσία και τους πόρους που χρειάζονται για την παροχή εκπαίδευσης υψηλού αντίκτυπου σε επαγγελματίες υγείας.

Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους επαγγελματίες υγείας με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις υπάρχουσες ψηφιακές τεχνολογίες και να υιοθετήσουν τις νέες, οδηγώντας τελικά σε πιο αποτελεσματικά, οικονομικά αποδοτικά και με επίκεντρο τον ασθενή, μοντέλα παροχής φροντίδας υγείας.

Επισυνάπτεται η ηλεκτρονική μορφή της πρόσκλησης για την εγγραφή (μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω QR code και διαρκεί μόνο 1-2 λεπτά) είτε ως εκπαιδευτής (για την εκπαίδευση άλλων επαγγελματιών υγείας ή μη κλινικών επαγγελματιών – health managers), είτε ως εκπαιδευόμενος. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτές, στην ουσία, δεν εκπαιδεύουν άλλους, αλλά αποκτούν την τεχνογνωσία και τους πόρους που χρειάζονται για την παροχή εκπαίδευσης σε ευρύτερο πλαίσιο.
 
Η εκπαίδευση είναι δωρεάν και παρέχεται πιστοποίηση με CMEs. Αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2024 και θα έχει προηγηθεί ενημερωτικό μήνυμα σε όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες. Είναι εξ ολοκλήρου αυτοκατευθυνόμενη και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε και στο πλήρες πρόγραμμα σπουδών του προγράμματος καθώς και στη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ.

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα