διακοσμητική εικόνα

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Είναι η τέλεια εποχή για να ανταλλάξετε την καρέκλα γραφείου σας με μια καρέκλα παραλίας και να φτιάξετε κάστρα άμμου αντί να εργαστείτε με υπολογιστικά φύλλα. Ενώ λοιπόν απολαμβάνετε τον ήλιο και παίρνετε αυτό το τέλειο μαύρισμα, γιατί να μην προσθέσετε μια βουτιά ψηφιακού περιεχομένου στη λίστα ανάγνωσης στην παραλία σας;

Είτε είστε ειδικός στην τεχνολογία είτε όχι, έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τις καλοκαιρινές αναγνώσεις που προτείνουμε να διαβάσετε:

Πώς να γίνετε ένας ψηφιακός εκπαιδευτικός

Είστε έτοιμοι να ενισχύσετε τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών σας; Το Βιβλίο Ψηφιακών Δεξιοτήτων για εκπαιδευτικούς είναι ένας εύκολος οδηγός για να βοηθήσει τους μαθητές όλων των ηλικιών να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες. Πλούσιο σε συμβουλές και στρατηγικές, θα ενισχύσει το παιχνίδι διδασκαλίας σας, εξασφαλίζοντας ότι οι μαθητές σας θα ανταποκριθούν στον σημερινό τεχνολογικό κόσμο.

Διαβάστε το Digital Skills Playbook για εκπαιδευτικούς

Αντιμετώπιση των κυβερνοεγκληματιών από τον Eυρωπαϊκό Οργανισμό για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) 

Οι κυβερνοαπειλές αυξάνονται, με πιο προηγμένες επιθέσεις από χάκερ, κυβερνητικές δραστηριότητες και ειδικευμένους κυβερνοεγκληματίες. Η έκθεση με θέμα “Oι προβλέψεις του ENISA για τις Κυβερνοαπειλές για το 2030” αναλύει τις απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια, εξετάζοντας τις απειλές που ήδη γνωρίζουμε αλλά και τις νέες που διαγράφονται στον ορίζοντα. Στόχος της παρούσας έκθεσης είναι να βοηθήσει τους οργανισμούς και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να κατανοήσουν και να προετοιμαστούν για αυτές τις νέες απειλές.

Διαβάστε την Έκθεση του ΕNISA για τις κυβερνοαπειλές το 2030

Ψηφιακές δεξιότητες; Ο πιστός σου σύντροφος!

Ενημερωθείτε γιατί οι ψηφιακές δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας για τη σημερινή αγορά εργασίας και πώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην προετοιμασία των αποφοίτων. Ανακαλύψτε γιατί και πώς θα πρέπει να προωθήσουμε τον ψηφιακό γραμματισμό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για να βοηθήσουμε τους αποφοίτους να κερδίσουν το έδαφος στον ψηφιακό τομέα.

Διαβάστε το άρθρο “Ενδυνάμωση των αποφοίτων μέσω του ψηφιακού γραμματισμού: Mία λύση στα δεινά της ανεργίας των αποφοίτων”

Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Το διάβασες σωστά!

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 σε εξέλιξη, οι κυβερνοεγκληματίες στοχεύουν το γεγονός με μια αναμενόμενη αύξηση των επιθέσεων, πιθανώς έως και οκτώ φορές περισσότερες από το Τόκιο το 2020. Σημαντικές απειλές περιλαμβάνουν hacktivism, απάτη και ransomware. Έχουν γίνει εκτεταμένες προετοιμασίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με την υποστήριξη των γαλλικών αρχών για την προστασία των συστημάτων ΤΠ και την παροχή βοήθειας στους βασικούς οργανισμούς να παραμείνουν ασφαλείς.  Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διαχείριση και την πρόληψη κυβερνοαπειλών καθόλη τη διάρκεια των Αγώνων. 

Ανακαλύψτε πώς η Γαλλία προστατεύει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 από κυβερνοεπιθέσεις

Βουτήξτε σε αυτές τις ψηφιακές αναγνώσεις και απολαύστε αυτή την καλοκαιρινή αύρα! Η ομάδα της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας σας εύχεται ένα ευτυχισμένο καλοκαίρι γεμάτο διασκέδαση, ήλιο και μια βουτιά ψηφιακών δεξιοτήτων.

Αναδημοσίευση κειμένου: Sun, sand, and digital: dive into the Digital Skills and Jobs Platform’s summer reading list!, Digital Skills & Jobs Platform, created by Ginevra Santini

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Χώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
Είδος πρωτοβουλίας
  • Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ
Διαβάσετε περισσότερα