Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός μαθητικής ρομποτικής FIRST Global 2024 από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στον Πειραιά.

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης και τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες με μαθητές ηλικίας 16 – 18 χρονών από περισσότερες από 190 χώρες.

Είναι ένας διαγωνισμός που προωθεί την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την συνεργασία μεταξύ των νέων. Οι μαθητές μέσω του διαγωνισμού έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με την επίλυση σημαντικών παγκόσμιων προβλημάτων και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην μηχανική, τον προγραμματισμό και την τεχνολογία, αλλά και να μοιραστούν με το κοινό την κουλτούρα τους και τον μοναδικό χαρακτήρα κάθε έθνους.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι το «Τροφοδοτώντας το Μέλλον» (Feeding the Future)! Μια πρόκληση καινοτομίας, στην οποία οι συμμετέχοντες ερευνούν και αναπτύσσουν τις δικές τους καινοτόμες λύσεις για τη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού και ισότιμου συστήματος τροφίμων, τονίζοντας πως η εφαρμογή των τεχνολογιών ωφελεί την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ενώ παράλληλα κατασκευάζουν ένα ρομπότ για την αγωνιστική πίστα που προσομοιάζει προβλήματα που η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να λύσει άμεσα για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ο διαγωνισμός FIRST Global 2024 είναι κάτι περισσότερο από έναν απλό διαγωνισμό. Είναι μια γιορτή της δημιουργικότητας, της εφευρετικότητας και του πνεύματος συνεργασίας των νέων από κάθε γωνιά του κόσμου. Καθώς οι μαθητές συγκεντρώνονται στην Αθήνα για να μοιραστούν τις ιδέες και τις λύσεις τους, θα ενωθούν από έναν κοινό στόχο: να οικοδομήσουν ένα βιώσιμο μέλλον τροφίμων για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FIRST Global 2024 και πώς μπορείτε να συμμετάσχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://first.global/fgc/.

Για εισιτήρια του διαγωνισμού: https://www.more.com/happenings/fgc2024athens/

Παρατίθεται το σχετικό  Δελτίου Τύπου , του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ρομποτική (Robotics)
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
Χώρα
  • Ελλάδα
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα