Στις 16 Απριλίου 2024, η υφυπουργός Claudia Plakolm (φωτογραφία) συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη Σχολή Ψηφιακής Καινοτομίας.

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DKO) της Αυστρίας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκαινίασε το διδακτορικό πρόγραμμα  «Σχολή Ψηφιακής Καινοτομίας» (Digital Innovation School) για επαγγελματίες της πληροφορικής (ΙΤ Professionals).

Η «Σχολή Ψηφιακής Καινοτομίας» στο Complexity Science Hub (CSH) της Βιέννης προσφέρει μια διεπιστημονική εκπαιδευτική ευκαιρία για τους επαγγελματίες της πληροφορικής. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση του αριθμού των εμπειρογνωμόνων πληροφορικής στη χώρα. Η κυβερνητική πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στα μέσα Απριλίου από την υπουργό επικρατείας Claudia Plakolm, τον υπουργό Παιδείας Martin Polaschek, τον πρόεδρο του CSH Stefan Thurner και τον πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής Hannes Androsch.

Το Διδακτορικό Πρόγραμμα

Το διδακτορικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2024 με την πρώτη ομάδα φοιτητών του. Κάθε χρόνο γίνονται δεκτοί τουλάχιστον πέντε εξαιρετικά ταλαντούχα άτομα. Οι φοιτητές δεν απαιτείται να ειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο τομέα, αλλά μπορούν να εξερευνήσουν μια ποικιλία θεμάτων και κλάδων, συμπεριλαμβανομένης της επιστήμης των δεδομένων, της ανάλυσης δικτύων και της έρευνας πολυπλοκότητας.

Οι φοιτητές έχουν επίσης την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία μετατρέποντας τα ερευνητικά ευρήματα σε πραγματικές εφαρμογές ή πρακτικές πολιτικής. Αυτό διευκολύνεται μέσω εταιρικών σχέσεων και πρακτικής άσκησης με κυβερνητικούς φορείς ή εταιρείες.

Ομάδα-στόχος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές με υπόβαθρο στις φυσικές επιστήμες, τις κοινωνικές επιστήμες ή τα μαθηματικά που έχουν ήδη εμπειρία σε ποσοτικές μεθόδους. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να μετεγκατασταθούν στη Βιέννη, όπου εδρεύει το πρόγραμμα.

Ιστορικό

Στις 7 Δεκεμβρίου 2022 δρομολογήθηκε η Πρωτοβουλία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες (DKO) ως κοινή προσπάθεια τεσσάρων υπουργείων της Αυστρίας. Το DKO αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής «Συμμαχίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Απασχόλησης» (DSJC) και έχει ως στόχο να καταστήσει την Αυστρία ηγετική χώρα στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων εντός της Ευρώπης. Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση και την κατάρτιση εμπειρογνωμόνων πληροφορικής (ΤΠ).

Η «Σχολή Ψηφιακής Καινοτομίας» υποστηρίζει τον στρατηγικό στόχο της Πρωτοβουλίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες (DKO) για αύξηση του αριθμού των εμπειρογνωμόνων πληροφορικής. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια του Complexity Science Hub (CSH) και διεξάγεται από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, έναν από τους βασικούς ιδρυτικούς εταίρους του CSH.

Αναδημοσίευση κειμένου: Digital Innovation School: Doctoral Program for IT Professionals, Digital Skills & Jobs Platform, created by Sandra Hermann

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Χώρα
  • Αυστρία
Είδος πρωτοβουλίας
  • Εθνική πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα