Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την προώθηση δημιουργικών λύσεων παροχής δημόσιων υπηρεσιών και την ενίσχυση της λήψης αποφάσεων με γνώμονα τα δεδομένα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το Skills Studio προσφέρει εργαστήρια, διαδικτυακά σεμινάρια και μαθήματα που καλύπτουν διάφορες πτυχές της ανάλυσης δεδομένων, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις και πρακτική εμπειρία. Εδώ είναι μια πιο προσεκτική ματιά στα επερχόμενα εργαστήρια:

Εισαγωγή στα Geospatial Analytics — 4 Σεπτεμβρίου 2024

Το πρώτο εργαστήριο της σειράς, Introduction to Geospatial Analytics, που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024, επικεντρώνεται στις θεμελιώδεις έννοιες και τεχνικές των γεωχωρικών αναλύσεων. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τα χωρικά δεδομένα, πώς να τα οπτικοποιήσουν και πώς να χρησιμοποιήσουν γεωχωρικές αναλύσεις για να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις δημόσιες διοικήσεις να αξιοποιήσουν γεωχωρικά δεδομένα για τη βελτίωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, τη διαχείριση των φυσικών πόρων και την ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών. Με την κατανόηση και τη χρήση γεωχωρικών δεδομένων, οι συμμετέχοντες μπορούν να δημιουργήσουν πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις για διάφορες προκλήσεις της δημόσιας διοίκησης.

Εισαγωγή στις Στατιστική — 11 Σεπτεμβρίου 2024

Το επόμενο βήμα είναι το εργαστήριο Εισαγωγής στη Στατιστική στις 11 Σεπτεμβρίου 2024. Το εργαστήριο αυτό έχει ως στόχο να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στα βασικά στοιχεία της στατιστικής ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένων βασικών εννοιών όπως η πιθανότητα, οι κατανομές και τα στατιστικά συμπεράσματα. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με το πώς να συλλέγουν, να αναλύουν και να ερμηνεύουν δεδομένα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων. Για τους δημόσιους υπαλλήλους, η απόκτηση αυτών των στατιστικών δεξιοτήτων είναι απαραίτητη για την ανάλυση των τάσεων, την αξιολόγηση των πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων που βασίζονται σε δεδομένα και μπορούν να επηρεάσουν θετικά τις κοινότητές τους.

Εισαγωγή στο Graph Analytics — 18 Σεπτεμβρίου 2024

Το τελικό εργαστήριο της σειράς, Introduction to Graph Analytics, που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου 2024, θα εμβαθύνει στις αρχές και τις εφαρμογές των αναλύσεων γραφημάτων. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αναλύουν και να απεικονίζουν τις σχέσεις μέσα στα δεδομένα χρησιμοποιώντας τη θεωρία γραφημάτων. Αυτό το εργαστήριο είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για την κατανόηση σύνθετων δικτύων, όπως τα κοινωνικά δίκτυα, τα συστήματα μεταφορών και τα δίκτυα επικοινωνίας. Με την εφαρμογή γραφικών αναλύσεων, οι δημόσιες διοικήσεις μπορούν να αποκαλύψουν μοτίβα και γνώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες, από τη βελτιστοποίηση της ροής της κυκλοφορίας έως τον εντοπισμό περιπτώσεων απάτης στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ενδυνάμωση των δημόσιων υπηρεσιών μέσω της ανάλυσης δεδομένων

Το BDTI Skills Studio είναι μια πλατφόρμα για την ενδυνάμωση των δημόσιων διοικήσεων και τη συμμετοχή των πολιτών με τα εργαλεία που απαιτούνται για την αξιοποίηση των δεδομένων. Με τη συμμετοχή τους, μπορούν να συμβάλουν σε πιο αποτελεσματικές, διαφανείς και καινοτόμες δημόσιες υπηρεσίες. Η πρακτική προσέγγιση διασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντες δεν είναι απλώς παθητικοί εκπαιδευόμενοι, αλλά ενεργοί επαγγελματίες που μπορούν να εφαρμόσουν τις νέες τους δεξιότητες σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου.

Η έναρξη λειτουργίας του BDTI Skills Studio σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς τη διακυβέρνηση που βασίζεται στα δεδομένα. Με εργαστήρια προσαρμοσμένα ώστε να καλύπτουν βασικές πτυχές της ανάλυσης δεδομένων, η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην οικοδόμηση μιας κοινότητας ενημερωμένων και ειδικευμένων ατόμων ικανών να προωθήσουν την καινοτομία στις δημόσιες υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να εγγραφείτε στα εργαστήρια, επισκεφθείτε το BDTI Skills Studio.

Αναδημοσίευση ανακοίνωσης από ΕΕΛΛΑΚ

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
Χώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
Είδος πρωτοβουλίας
  • Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ
Διαβάσετε περισσότερα