14/11/2023 11:00:00 - 14/11/2023 13:00:00



Την 14η Νοεμβρίου 2023 από τις 11.00πμ έως τις 13.00μμ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνεδρίαση για την πορεία της ψηφιακής δεκαετίας 2023, η οποία διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο CONNECT!

Έκθεση για την πορεία της ψηφιακής δεκαετίας

Στην έκθεση για την πορεία της ψηφιακής δεκαετίας, η οποία δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, αξιολογείται η πρόοδος της ΕΕ προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως ορίζεται στο Πρόγραμμα Πολιτικής για την Ψηφιακή Δεκαετία 2030. Η έκθεση τονίζει την ανάγκη αύξησης των επενδύσεων σε ψηφιακές τεχνολογίες, δεξιότητες και υποδομές, και επιπλέον παρέχει στα Κράτη Μέλη ισχυρές συστάσεις πριν από την υιοθέτηση των εθνικών στρατηγικών χαρτών χάραξης της πορείας τους, καθώς και για τις μελλοντικές τους προσαρμογές.

Στόχος της εκδήλωσης

Μετά τη δημοσίευσή της έκθεσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG CONNECT) διοργανώνει ένα δίωρο εργαστήριο, ανοικτό στο κοινό, με σκοπό την ενημέρωση του, την ανταλλαγή απόψεων επί των πορισμάτων της έκθεσης, καθώς και τη συγκέντρωση παρατηρήσεων από εμπειρογνώμονες για τον τρόπο υλοποίησης μελλοντικά, των δράσεων που περιγράφονται σε αυτή.

Η παρούσα έκθεση συμβάλει ουσιαστικά στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, πολιτικών και μέτρων, στηρίζοντας την προσπάθεια των Κρατών Μελών στην ανάπτυξη των στρατηγικών που περιλαμβάνουν οι εθνικοί τους χάρτες με την πορεία τους προς την επίτευξη των στόχων της ψηφιακής δεκαετίας.

Ημερήσια διάταξη

Η συνεδρίαση θα χωριστεί σε τρία μέρη. 

ΜΕΡΟΣ Ι: Παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης της ψηφιακής δεκαετίας 2023

11:00 – 11:10: Εισαγωγή από την κα. Kamila Kloc (Διευθύντρια Ψηφιακής Δεκαετίας και Συνδεσιμότητας, DG CONNECT, Ευρωπαϊκή Επιτροπή)

11:10 – 11:20: Κεντρική ομιλία από τον κ. Matías González Martín (Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ισπανίας) 

ΜΕΡΟΣ II:

11:20 – 11:35: Ποια είναι τα κύρια συμπεράσματα της Έκθεσης για την πορεία της ψηφιακής δεκαετίας; από τον κ. Eric Peters (Προϊστάμενο Μονάδας Συντονισμού Ψηφιακής Δεκαετίας, DG CONNECT, Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

11:35-11:40: Σύντομο διάλειμμα

ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ:

11:40 – 12:45: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης — με συντονίστρια την κα. Lavinia Bianchi (Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Μονάδα Επενδύσεων σε Δίκτυα Υψηλής Δυναμικότητας, DG CONNECT, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και συμμετέχοντες στο πάνελ τους :

κα. Solveigh Hieronimus (Επικεφαλής εταίρος, McKinsey) 

κα. Sophie Woodville (Υπεύθυνη Ψηφιακής Πολιτικής, Μητροπολιτική Περιοχή του Μπορντό)

κ. Brendan Rowan (Συντονιστής της πρωτοβουλίας LeADS της DEP)

κ. Izabel Jelenic (CTO, Infobip)

κ. Alessandro Gropelli (Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, ETNO)

Συμπέρασμα

12:45 – 13:00: Από τον κ. Eric Peters (Προϊστάμενο Μονάδας Συντονισμού Ψηφιακής Δεκαετίας, DG CONNECT, Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Αναδημοσίευση κειμένου: CONNECT University – The State of the Digital Decade 2023

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Οργανισμός
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Τρόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης
  • Διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση
Χώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
Βιομηχανία - Τομέας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
  • Λοιπά προγράμματα και προσόντα (εκτός λίστας)
Ομάδα-στόχος
  • Ψηφιακές δεξιότητες για επαγγελματίες/ ειδικούς ΤΠΕ
Γλώσσα
  • Αγγλική
Είδος πρωτοβουλίας
  • Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ
Διαβάσετε περισσότερα