21/11/2023 00:00:00 - 22/11/2023 00:00:00
Praterstrasse 1, 1020, weXelerate, Αυστρία


Το GigaLab έχει σχεδιαστεί ως εργαστήριο ιδεών, όπου ομάδες ανθρώπων αναπτύσσουν εφαρμογές που βασίζονται στις Gigabit υποδομές και συνδεσιμότητα.

Στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2023, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών [Federal Ministry of Finance (BMF)], η μη κερδοσκοπική Αυστριακή πλατφόρμα Startups και η Αυστριακή Εταιρεία Χρηματοδότησης της Έρευνας [Austrian Research Funding Company (FFG)] διοργανώνουν το Εργαστήριο Ιδεών GigaLab στη Βιέννη. Για την Ακαδημία Gigabit, η εκδήλωση αυτή είναι ένα σημαντικό γεγονός εντός του 2023, στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε με την εγγραφή σας  έως την 7η Νοεμβρίου 2023.

Τι είναι το GigaLab?

Το GigaLab εστιάζει στις προκλήσεις που μπορούν να επιλυθούν με εφαρμογές που βασίζονται σε Gigabit υποδομές και συνδεσιμότητα, και οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους ανάπτυξης ιδεών, εμπνευσμένοι από το σύνθημα του Gigabit: “Προώθηση της ψηφιακής καινοτομίας μέσω της συνδεσιμότητας gigabit“.

Οι οργανισμοί που αναζητούν λύσεις για τις εφαρμογές Gigabit και 5G υπέβαλαν τις προτάσεις τους εντός του Οκτωβρίου, και είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ως Οικοδεσπότες της Πρωτοβουλίας GigaLab. Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε προς διερεύνηση πρόκληση του GigaLab, δόθηκαν στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση προετοιμασίας.

Επίλυση προκλήσεων και ικανοποίηση για την εύρεση λύσεων

Μικτές ομάδες αποτελούμενες από νεοφυείς επιχειρήσεις, φοιτητές και ΜΜΕ θα αναπτύξουν από κοινού ιδέες που αφορούν τις εφαρμογές που απαιτούν Gigabit υποδομές. Οι Ερευνητές της GigaLab ως μέλη ομάδας, μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ιδεών, ακόμα και εάν η πρόταση δεν έχει υποβληθεί από τους ίδιους. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Στις 22 Νοεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί η τελετή λήξης της εκδήλωσης, και η απονομή του βραβείου GigaLab μεταξύ των φιναλίστ. Το βραβείο είναι χρηματική αμοιβή ύψους 5.000,00 ευρώ για την πραγματοποίηση της καινοτόμου και πρωτοποριακής ιδέας του νικητή.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, πατήστε εδώ

© Image credit: GigaLab

Αναδημοσίευση κειμένου: GigaLab – the idea lab of the Gigabit Academy 2023

Επιμέλεια μετάφρασης: Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες & την Απασχόληση

Οργανισμός
Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ
Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση
  • 5G
  • Ψηφιακές δεξιότητες
Τρόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης
  • Με φυσική παρουσία
Χώρα
  • Αυστρία
Βιομηχανία - Τομέας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
  • Λοιπά προγράμματα και προσόντα
Ομάδα-στόχος
  • Ψηφιακές δεξιότητες για επαγγελματίες/ ειδικούς ΤΠΕ
Γλώσσα
  • Αγγλική
Είδος πρωτοβουλίας
  • Διεθνής πρωτοβουλία
Διαβάσετε περισσότερα